Tuesday, September 21, 2010

Maserati GranTurismo MC Stradale





Kako se najavljuje u fabričkom press saopštenju, novi Maserati GranTurismo MC Stradale će biti najbrži, najlakši i najsnažniji automobil u Maseratijevoj ponudi kada u prvom kvartalu sledeće godine i zvanično krene u prodaju.

Promocija ovog sportiste (inspirisan Trofeo GranTurismo MC i GT4 trkačkim modelima) će međutim biti održana već za deset dana, i to na Salonu automobila u Parizu.

GranTurismo MC Stradale se u odnosu na GranTurismo S razlikuje po poboljšanom upravljanju, unapređenoj aerodinamici, manjoj težini, novom sportskom izduvnom sistemu, laganim aluminijumskim točkovima i po snažnijem 4,7 litarskom V8 motoru (razvija 336kW/450KS, u paru sa šestostepenom robotizovanom manuelnom transmisijom).

GranTurismo MC Stradale ima najveću brzinu veću od 300 km/h (fabrika ne navodi podatak o ubrzanju od 0-100 km/h ali se procenjuje da će biti oko 4,5 sekundi), dok je potrošnja goriva ista kao i kod GranTurisma S.

Što se cene tiče, u Velikoj Britaniji će GranTurismo MC Stradale koštati oko 105.000 funti, što je oko 20% više u odnosu na GranTurismo S.